Stiga robotmaaiers

Het merk Stiga werd in 1934 opgericht in Zweden en heeft sindsdien een enorm aanbod aan gemotoriseerd tuingereedschap in de handel, waaronder ook grasmaaiers. Stiga biedt verschillende robotmaaiers aan die stuk voor stuk voor een perfect gazon zorgen. Hierbij wordt jou al het werk uit handen genomen. De Stiga robot grasmaaiers kunnen verschillende programma’s volgen, maar hebben ook een automatische stand. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten die elk voor een andere gazongrootte geschikt zijn. Om je te helpen de beste deal te vinden, hebben we op Robotmaaiergids de beste Stig robotmaaier deals voor je verzameld.

Waarom een Stiga robotmaaier?

Aangezien Stiga al meer dan 80 jaar ervaring heeft in het ontwikkelen van tuingereedschap, zit er veel kennis en ervaring in de Stiga robot maaiers. Ze hebben een zelflerend vermogen, waardoor ze je tuin steeds beter kennen en obstakels prima weten te ontwijken zonder schade aan te richten. Verder zijn ze gemakkelijk te bedienen en geschikt voor verschillende gazongrootte. Hieronder vertellen we je meer over de voordelen van Stiga robot grasmaaiers.

Gebruiksvriendelijk

In de eerste plaats zijn Stiga robotmaaiers ontzettend gebruiksvriendelijk. Ze zijn voorzien van een intuïtief te bedienen toetsenblok, waarmee je eenvoudig instellingen kunt aanpassen en de robotmaaier kunt starten of stoppen. 

Bestuurbaar met app

Ook kun je de Stiga Stig robotmaaier koppelen aan een app op je smartphone. Vervolgens kun je hem bedienen vanaf je telefoon en een tijdschema maken of aanpassen. De verbinding werkt via Bluetooth, waardoor je binnen een bepaalde straal eenvoudig je Stiga robot grasmaaier aanstuurt.

Upgraden voor grotere tuin

De oppervlakte waarvoor de Stiga robotmaaier geschikt is, hangt af van de accu kit die erin zit. Een 2,5 Ah batterij is geschikt voor een gazon van maximaal 600 m2. Wanneer je een groter gazon hebt, kun je dan ook het beste voor een 5 Ah batterij kiezen. Je kunt de accu kit los kopen en dus altijd upgraden.

Grote maximale hellingshoek

Dankzij een grote maximale hellingshoek kunnen Stiga robotmaaiers ook probleemloos gazons maaien die oplopen of aflopen. 

Precieze messen

De precieze messen van Stig robotmaaiers zorgen voor een perfect maairesultaat. Ze versnipperen de kleine grassprietjes meteen. Doordat deze weer op je gazon vallen, is de grasmat meteen bemest.

Sensoren voor obstakels en regen

Op een Stig maairobot zijn verschillende sensoren aangebracht die ervoor zorgen dat hij zelfstandig kan werken. Zo beschadigt hij zelf niet, maar laat hij ook je tuin en spullen heel. Hij is voorzien van obstakelsensoren die voorkomen dat hij ergens tegen botst of iets versnippert. De regensensoren zorgen ervoor dat hij terugkeert naar z’n laadstation en niet verder maait tijdens een regenbui. 

Stiga robotmaaier installeren

Wanneer je een Stiga Stig robot grasmaaier hebt aangeschaft, zul je deze eerst moeten installeren voor je hem kunt gebruiken. Gelukkig is dit heel eenvoudig. Je plaatst het laadstation en legt de begrenzingsdraad aan. Middels de meegeleverde handleiding is het eenvoudig om alle stappen te volgen. Vervolgens kun je de Stiga robot maaier nog koppelen aan je smartphone en stel je hem naar wens in.
Logo